Kantoorschoonmaak: hoe pakt u dat aan?

Een chaotische, vuile en onhygiënische werkomgeving heeft rechtstreekse negatieve gevolgen op de productiviteit en de kwaliteit van het geleverde werk binnen uw bedrijf. Om nog maar te zwijgen over het slechte figuur dat u slaat bij klanten en partners die u over vloer krijgt en hoe u in de problemen kunt komen wanneer er een controledienst aan de deur staat! U heeft er dus alle baat bij om de schoonmaak van de kantoren in professionele handen achter te laten. Wij geven u enkele tips mee om de stap naar de samenwerking met een gespecialiseerde firma goed geïnformeerd te laten verlopen: waar moet u op letten bij de keuze van een schoonmaakdienst? Wat verwacht u van een bedrijf dat de kantoorschoonmaak voor u verzorgt? Het loont de moeite om hier even bij stil te staan.

Wat vindt u belangrijk bij kantoorschoonmaak?

Het is belangrijk om eerst uw verwachtingen en eisen duidelijk te maken aan het bedrijf waarmee u overweegt in zee te gaan. Zo voorkomt u teleurstellingen en ontevredenheid achteraf en bent u er zeker van dat u na een slechte ervaring de zoektocht naar een nieuwe firma voor kantoorschoonmaak niet moet hervatten. Enkele punten die u zeker niet over het hoofd mag zien bij een dergelijke bespreking vooraf:

 

  • Wanneer wilt u dat de schoonmaak plaatsvindt? Is het mogelijk om de kantoorschoonmaak overdag te laten doorgaan of denkt u dat uw werknemers hierdoor te zeer gestoord worden? De meeste poetsfirma’s zijn hierin flexibel, maar het loont toch de moeite om te informeren naar de mogelijkheden.
  • Zijn er ruimtes waaraan u een bijzondere aandacht wilt laten geven of materiaal dat een speciale behandeling vereist? Firma’s gespecialiseerd in kantoorschoonmaak hebben hier uiteraard ervaring mee, maar het is belangrijk om op voorhand met hen te overlopen welke deze zijn.
  • Hoe regelmatig wilt u de kantoorschoonmaak laten doorgaan? Veel schoonmaakdiensten bieden de mogelijkheid om een schoonmaakplan op te stellen met dagelijkse, wekelijkse of tweewekelijkse reiniging, maar u kunt er ook voor kiezen om telkens op eenmalige basis een beroep te doen op een poetsfirma.

Maak duidelijke afspraken voor de uitvoerders van de kantoorschoonmaak

Het is belangrijk dat u de professionele schoonmakers kunt vertrouwen: deze beschikken vaak over de sleutel van uw bedrijf en hebben toegang tot alle ruimtes op de werkvloer. Berg daarom vertrouwelijke informatie op achter slot en grendel en maak indien nodig duidelijk welke ruimtes niet door “buitenstaanders” betreden mogen worden.

Kantoorschoonmaak: hoe vindt u de juiste professional?

Vlaanderen telt tal van professionele schoonmaakbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in kantoorschoonmaak. Hoe pikt u uit dit ruime aanbod de firma die het best kan beantwoorden aan de schoonmaaknoden van uw bedrijf? Wij zetten u op weg: vraag hier gratis meerdere offertes aan bij verschillende poetsfirma’s met uitgebreide expertise in kantoorschoonmaak. Zo beschikt u al over een eerste selectie van kandidaten om een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken en de pro’s en contra’s in detail te vergelijken!