De schoonmaak van scholen is belangrijk voor de gezondheid van uw leerlingen

Een kind brengt gedurende zijn leven heel wat uurtjes door op de schoolbanken. In tegenstelling tot vroeger gaan kinderen namelijk altijd maar vroeger naar school omdat beide ouders meestal werken en opvang niet altijd evident is. Bovendien is opvang een zeer dure aangelegenheid en kinderen vroeger naar school sturen is dan ook voor velen een onvermijdelijk fenomeen. Kleine kinderen en peuters zijn gedurende de eerste schooljaren dan ook enorm vatbaar voor ziektes en besmettingen en daarom is het zeer belangrijk dat er grote aandacht wordt besteed aan schoonmaak. Scholen durven dit soms uit het oog verliezen maar dit is toch een noodzakelijke zaak die men niet mag minimaliseren.

Vormen van schoonmaak: scholen kunnen verschillen

De schoonmaak in scholen is niet overal hetzelfde, vooral omdat de ene school soms andere activiteiten en vakken in het lessenrooster heeft dan vele andere. Als we bijvoorbeeld kijken naar een kleuterschool, dan zien we vooral knutselactiviteiten en speelse zaken. De schoonmaak van de scholen hier moet dan ook vooral gericht zijn op dikwijls grondiger reiniging. Kleine kinderen spelen nogal dikwijls met verf of knutselen met lijm zodat de schoonmaak in de scholen soms echt wel heel noodzakelijk is. Bovendien mag men niet vergeten dat kleinere kinderen nog zeer vatbaar kunnen zijn voor diverse ziekten en bacteriën. Een goede hygiëne is dus hier ook zeker belangrijk als het gaat over de schoonmaak. Scholen durven dit wel eens uit het oog verliezen maar dit is zeer belangrijk om een eventuele epidemie te kunnen voorkomen.

Als we dan, naast de schoonmaak van scholen waar kleuteronderwijs en lager onderwijs wordt gegeven, verdergaan en kijken naar het middelbaar onderwijs, dan zien we dat we hier totaal andere activiteiten zullen terugvinden. In vele middelbare scholen heeft men ook beroepsonderwijs zoals zekere vormen van koken of puur technische richtingen waardoor de vloer en omgeving serieus vuil kan worden. Ook hier moet men dus goed denken aan een grondige schoonmaak. Scholen moeten de dag van vandaag rekening houden met alle vormen van hygiëne en properheid want er bestaan ook specifieke richtlijnen hiervoor en daarom is het belangrijk deze werken te laten uitvoeren door gespecialiseerde firma’s.

Deze firma’s zorgen ervoor dat de schoonmaak in scholen volledig volgens de regels gebeurd en hebben ook het nodige materiaal om alles effectief en zeer grondig te laten uitvoeren.

Neem als directeur of directrice of verantwoordelijke voor de schoonmaak van uw school dus geen enkel risico en vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan voor de professionele schoonmaak beurten van uw school. Garandeer uw leerlingen en hun ouders dat u enkel het allerbeste met hen voor hebt en creëer een optimale en super hygiënische omgeving waar het leuk zal zijn om in te studeren.